Northern Script järjestetään 2021 – lisätietoja tulossa!

Northern Script -kilpailun järjestelyt vuodelle 2021 ovat työn alla. Kilpailun nettisivuja päivitetään kevään mittaan. Lisätietoja tulossa – pysy kuulolla!

Northern Script -käsikirjoituskilpailu on avoin Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa asuville nuorille. Kilpailuun osallistuminen ei vaadi aiempaa käsikirjoitustaustaa.

>>
Kilpailun teema

Kilpailun teema vuonna 2020 on “isolation”. Teemaa voi lähestyä hyvin vapaasti. Se voi ilmetä kirjaimellisesti, symbolisesti tai esimerkiksi tunnelman tasolla. Teema voi liittyä myös yhteiskunnallisiin tilanteisiin.

Käsikirjoitus voi liittyä oman elämän kokemuksiin tai olla puhtaasti mielikuvituksen tuotetta. Käsikirjoituksen tyylilaji on vapaa.

>>
Miten osallistun?

Osallistua voi enintään 10 sivun mittaisella lyhytelokuvakäsikirjoituksella, joka käsittelee annettua teemaa.

12 pisteen courier ja muut tekniset ohjeet

Käsikirjoitus tulisi kirjoittaa käsikirjoitusformaatissa. Mikäli haluat tutustua valmiisiin elokuvakäsikirjoituksiin, niitä voi lukea esimerkiksi imsdb.com –sivustolla.

Saatavilla on useita kirjoitusohjelmia, jotka muokkaavat tekstin suoraan käsikirjoitusmuotoon, kuten Movie Magic Screenwriter ja Final Draft. Käsikirjoituksen muoto ei ole kuitenkaan olennaisin valintakriteeri, vaan tärkeämpää on sisältö!

Kirjoitukset kirjoitetaan englanniksi. Merkitse käsikirjoituksen kansilehteen keksimäsi nimimerkki. Älä kirjoita käsikirjoitukseen oikeaa nimeäsi. Käsikirjoitukset arvioidaan anonyymisti.

Käsikirjoitukset lähetetään pdf.-tiedostona sähköpostitse osoitteeseen: nosi@mediametka.fi 

Kilpailuun hyväksytään tekstit, jotka on lähetetty viimeistään 6.9. 2020.

Kirjoita viestin tekstikenttään nimimerkkisi, oikea nimesi ja yhteystietosi (osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite sekä syntymäaika). Kirjoita viestin aihekenttään ”Northern Script”.

>>
Käsikirjoitus­kilpailun säännöt

Kilpailun tarkoitus ja painotukset

Kilpailulla etsitään uusia lyhytelokuvakäsikirjoituksia ja kirjoittajia. Kilpailun keskeinen tarkoitus on rohkaista uusia kirjoittajia löytämään oma äänensä, auttaa osallistujia kehittämään tekstiään ja kirjoittamistaitojaan. Valinnoissa painotetaan persoonallista ja rohkeaa otetta.

Kilpailukielenä on englanti, joten käsikirjoitukset tulee lähettää englanniksi.

Kuka voi osallistua?

18 – 25 -vuotiaat, kilpailumaissa (Suomi, Ruotsi, Norja) asuvat kirjoittajat.

Osallistuminen ei edellytä aiempaa kokemusta käsikirjoittamisesta.

Kilpailuun osallistuminen edellyttää riittävää englannin kielen suullista ja kirjallista taitoa. Esikarsinnan kautta valitut finalistit osallistuvat kansainväliseen finaalitapahtumaan Ouluun, jossa työskentelykielenä on englanti.

Käsikirjoitustyöpaja Oulussa marraskuussa

Oulun kansainvälisen lasten- ja nuortenelokuvien festivaalin yhteydessä marraskuussa järjestetään käsikirjoitustyöpaja, jonne kaikki finalistit kutsutaan. Työpaja sijoittuu 19. – 21.11.2020 välille.

Oulussa finalistit pääsevät osallistumaan käsikirjoitustyöpajaan ja Oulun kansainvälisen lasten- ja nuortenelokuvien festivaaliin. Tapahtuman lopussa palkitaan kilpailun voittaja.

Työpajan työskentelykielenä on englanti. 

Kustannukset

Kilpailuun osallistuminen on maksutonta. Finalisteille tarjotaan matkat finaalitapahtumaan Ouluun. Pakettiin sisältyvät matkat, majoitus, lämmin ruoka ja työpajan ohjelma.

 

Yhteystiedot

nosi@mediametka.fi