>>
Northern Script 2019 kiittää!

Northern Script 2019 -kilpailu on päättynyt. Kilpailun voitti norjalainen Marianne Lauritsen käsikirjoituksellaan Roskilde

Vuoden 2019 voittaja Marianne Lauritsen keskellä. Photo: Milla Korkeamäki

Lauritsen palkitaan voitostaan elokuvatyöpajamatkalla Norjan Tromssaan. Työpaja järjestetään kesällä 2020.

Northern Script kiittää kaikkia vuoden 2019 kilpailuun osallistuneita!

Northern Script -käsikirjoituskilpailu järjestetään myös vuonna 2020. Kilpailu on avoin Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa asuville nuorille. Kilpailuun osallistuminen ei vaadi aiempaa käsikirjoitustaustaa. Lisätietoja ensi vuoden kilpailusta tulossa kevään 2020 aikana. 

>>
Kilpailun teema

Kilpailun teema on vuonna 2019 “ideal distance”. Teemaa voi lähestyä hyvin vapaasti. Se voi ilmetä kirjaimellisesti, symbolisesti tai esimerkiksi tunnelman tasolla. Teema voi liittyä myös yhteiskunnallisiin tilanteisiin.

Käsikirjoitus voi liittyä oman elämän kokemuksiin tai olla puhtaasti mielikuvituksen tuotetta. Käsikirjoituksen tyylilaji on vapaa.

>>
Miten osallistun?

Osallistua voi enintään 10 sivun mittaisella lyhytelokuvakäsikirjoituksella, joka käsittelee annettua teemaa.

12 pisteen courier ja muut tekniset ohjeet

Käsikirjoitus tulisi kirjoittaa käsikirjoitusformaatissa. Mikäli haluat tutustua valmiisiin elokuvakäsikirjoituksiin, niitä voi lukea esimerkiksi imsdb.com –sivustolla.

Saatavilla on useita kirjoitusohjelmia, jotka muokkaavat tekstin suoraan käsikirjoitusmuotoon, kuten Movie Magic Screenwriter ja Final Draft. Käsikirjoituksen muoto ei ole kuitenkaan olennaisin valintakriteeri, vaan tärkeämpää on sisältö!

Kirjoitukset kirjoitetaan englanniksi. Merkitse käsikirjoituksen kansilehteen keksimäsi nimimerkki. Älä kirjoita käsikirjoitukseen oikeaa nimeäsi. Käsikirjoitukset arvioidaan anonyymisti.

Käsikirjoitukset lähetetään pdf.-tiedostona sähköpostitse osoitteeseen: ilmari.lappalainen@mediametka.fi 

Kilpailuun hyväksytään tekstit, jotka on lähetetty viimeistään 13.9. 2019.

Kirjoita viestin tekstikenttään nimimerkkisi, oikea nimesi ja yhteystietosi (osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite sekä syntymäaika). Kirjoita viestin aihekenttään ”Northern Script”.

>>
Käsikirjoitus­kilpailun säännöt

Kilpailun tarkoitus ja painotukset

Kilpailulla etsitään uusia lyhytelokuvakäsikirjoituksia ja kirjoittajia. Kilpailun keskeinen tarkoitus on rohkaista uusia kirjoittajia löytämään oma äänensä, auttaa osallistujia kehittämään tekstiään ja kirjoittamistaitojaan. Valinnoissa painotetaan persoonallista ja rohkeaa otetta.

Kilpailukielenä on englanti, joten käsikirjoitukset tulee lähettää englanniksi.

Kuka voi osallistua?

18 – 25 -vuotiaat, kilpailumaissa (Suomi, Ruotsi, Norja) asuvat kirjoittajat.

Osallistuminen ei edellytä aiempaa kokemusta käsikirjoittamisesta.

Kilpailuun osallistuminen edellyttää riittävää englannin kielen suullista ja kirjallista taitoa. Esikarsinnan kautta valitut finalistit osallistuvat kansainväliseen finaalitapahtumaan Ouluun, jossa työskentelykielenä on englanti.

Käsikirjoitustyöpaja Oulussa marraskuussa

Oulun kansainvälisen lasten- ja nuortenelokuvien festivaalin yhteydessä marraskuussa järjestetään käsikirjoitustyöpaja, jonne kaikki finalistit kutsutaan. Työpaja sijoittuu 21. – 23.11.2019 välille.

Oulussa finalistit pääsevät osallistumaan käsikirjoitustyöpajaan ja Oulun kansainvälisen lasten- ja nuortenelokuvien festivaaliin. Tapahtuman lopussa palkitaan kilpailun voittaja.

Työpajan työskentelykielenä on englanti. 

Kustannukset

Kilpailuun osallistuminen on maksutonta. Finalisteille tarjotaan matkat finaalitapahtumaan Ouluun. Pakettiin sisältyvät matkat, majoitus, lämmin ruoka ja työpajan ohjelma.

 

Yhteystiedot

ilmari.lappalainen@mediametka.fi