>>
Northern Script kutsuu juuri sinua!

Oletko 18-25 -vuotias ja kynä pysyy kädessäsi? Oletko aina haaveillut käsikirjoittamisesta? Northern Script on mahdollisuutesi, jossa pääset kisaamaan muiden pohjoismaalaisten harrastajatason käsikirjoittajien kanssa. Finalistit pääsevät työstämään käsikirjoituksiaan yhdessä ammattilaistutoreiden kanssa. Kolme parasta palkitaan!

Vuoden 2018 kilpailu on päättynyt. Kiitos kaikille osallistujille!

>>
Kilpailun teema

Kilpailun teema on ”Me first”. Teemaa voi lähestyä hyvin vapaasti. Se voi ilmetä kirjaimellisesti, symbolisesti tai esimerkiksi tunnelman tasolla. Teema voi liittyä myös yhteiskunnallisiin tilanteisiin.

Käsikirjoitus voi liittyä oman elämän kokemuksiin tai olla puhtaasti mielikuvituksen tuotetta. Käsikirjoituksen tyylilaji on vapaa.

>>
Miten osallistun?

Osallistua voi enintään 10 sivun mittaisella lyhytelokuvakäsikirjoituksella, joka käsittelee annettua teemaa.

12 pisteen courier ja muut tekniset ohjeet

Käsikirjoitus tulisi kirjoittaa käsikirjoitusformaatissa. Mikäli haluat tutustua valmiisiin elokuvakäsikirjoituksiin, niitä voi lukea esimerkiksi imsdb.com –sivustolla.

Saatavilla on useita kirjoitusohjelmia, jotka muokkaavat tekstin suoraan käsikirjoitusmuotoon, kuten Movie Magic Screenwriter ja Final Draft. Käsikirjoituksen muoto ei ole kuitenkaan ollennaisin valintakriteeri, vaan tärkeämpää on sisältö!

Kirjoitukset kirjoitetaan maan virallisella kielellä/kielillä tai englanniksi, ja lähetetään kansallisille organisaatioille elokuun 2018 loppuun mennessä.

Merkitse käsikirjoituksen kansilehteen keksimäsi nimimerkki. Älä kirjoita käsikirjoitukseen oikeaa nimeäsi.

Käsikirjoitukset lähetetään sähköpostitse oman maan vastaanottajille. Yhteystiedot maittain löytyvät sivun alalaidasta.

Kirjoita viestin tekstikenttään nimimerkkisi, oikea nimesi ja yhteystietosi (osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite sekä syntymäaika). Kirjoita viestin aihekenttään ”Northern Script”.

>>
Käsikirjoitus­kilpailun säännöt

Kilpailun tarkoitus ja painotukset

Kilpailulla etsitään kehityskelpoisia lyhytelokuvakäsikirjoituksia ja kirjoittajia. Käsikirjoitusten ei ole tarkoitus olla valmiita, viimeisiä versioita, vaan kilpailun keskeinen tarkoitus on auttaa osallistujia kehittämään tekstiään ja kirjoittamistaitojaan. Valinnoissa painotetaan persoonallista ja rohkeaa otetta.

Kuka voi osallistua?

18-25-vuotiaat, kilpailumaissa (Suomi, Ruotsi, Norja) asuvat kirjoittajat.

Osallistuminen ei edellytä aiempaa kokemusta käsikirjoittamisesta.

Kilpailuun osallistuminen edellyttää riittävää englannin kielen taitoa. Esikarsinnan kautta valitut finalistit osallistuvat kansainväliseen käsikirjoitustyöpajaan, jossa työskentelykielenä on englanti. Kansalliset tuomarit päättävät neljä parasta kansainväliseen finaaliin.

Finalistien käsikirjoitustyöpaja Oulussa marraskuussa

Oulun kansainvälisen lasten ja nuorten elokuvafestivaalin yhteydessä marraskuussa järjestetään finalistien käsikirjoitustyöpaja. Käsikirjoitustyöpajaan valitaan yhteensä 12 finalistia, neljä jokaisesta osallistujamaasta. Kansainvälinen tuomaristo palkitsee finalisteista kolme käsikirjoitusta.

Mikäli kansallisen tuomariston valitsema finalisti ei pääse osallistumaan työpajaan, hänen käsikirjoituksensa ei voi osallistua loppukilpailuun. Osallistumisensa peruuttaneen finalistin tilalle valitaan osanottaja varasijalta.

Kustannukset

Kilpailuun osallistuminen on maksutonta. Finalisteille tarjotaan matkat käsikirjoitustyöpajaan Oulun kansainväliselle lasten ja nuorten elokuvafestivaalille marraskuussa. Pakettiin sisältyy matkat, majoitus, lämmin ruoka ja työpajan ohjelma.

Käsikirjoitustyöpaja

12 kansallisten karsintojen kautta valittua finalistia osallistuvat käsikirjoitusten kehittelytyöpajaan, joka järjestetään Oulun kansainvälisen lasten ja nuorten elokuvafestivaalin yhteydessä. Työpajassa finalistit jaetaan pienryhmiin, joissa he työstävät käsikirjoituksiaan ammattilaistutoreiden avustuksella. Työpajan tavoitteena on kannustaa osallistujia jatkamaan kirjoittamista, auttaa jokaista kirjoittajaa löytämään oma persoonallinen äänensä, sekä antaa kirjoittajille työkaluja tekstinsä kehittelyyn. Käsikirjoitustyöpajan päätteeksi finalisteista palkitaan kolme parasta.

Finalisteille tarjotaan vieraspassit, joilla he pääsevät katsomaan festivaalilla esitettäviä elokuvia.

Työpajan työskentelykielenä on englanti. Käsikirjoitukset käännetään englanniksi järjestäjien toimesta.

Yhteystiedot

minea@nosi.fi