>>
Northern Script tulee myös vuonna 2019!

Northern Script -käsikirjoituskilpailun vuoden 2019 suunnittelu on parhaillaan käynnissä. Kilpailu avataan uuden teeman kera myöhemmin keväällä.

Mistä on kyse?

Northern Script -käsikirjoituskilpailu on 18-25 -vuotiaille harrastajakäsikirjoittajille tarkoitettu kilpailu, jossa kisaillaan parhaan fiktiivisen lyhytelokuvan käsikirjoituksen tittelistä. Kilpailu on avoin suomalaisille, norjalaisille ja ruotsalaisille, eikä osallistujilta odoteta aiempaa kirjoitustaustaa.

Kilpailu avataan keväällä 2019 ja se päättyy loppusyksyllä. Kilpailu huipentuu Oulussa marraskuun lopulla järjestettävään finaalitapahtumaan. Tarkemmat lisätiedot kilpailun teemasta, kilpailuun osallistumisesta ja finaalitapahtumasta tulossa myöhemmin. Pysy siis kuulolla! 

>>
Kilpailun teema

Northern Script -käsikirjoituskilpailulla on vuosittain vaihtuva teema. Vuoden 2019 teema julkaistaan kilpailun auetessa.

>>
Miten osallistun?

Osallistua voi enintään 10 sivun mittaisella lyhytelokuvakäsikirjoituksella, joka käsittelee annettua teemaa.

12 pisteen courier ja muut tekniset ohjeet

Käsikirjoitus tulisi kirjoittaa käsikirjoitusformaatissa. Mikäli haluat tutustua valmiisiin elokuvakäsikirjoituksiin, niitä voi lukea esimerkiksi imsdb.com –sivustolla.

Saatavilla on useita kirjoitusohjelmia, jotka muokkaavat tekstin suoraan käsikirjoitusmuotoon, kuten Movie Magic Screenwriter ja Final Draft. Käsikirjoituksen muoto ei ole kuitenkaan ollennaisin valintakriteeri, vaan tärkeämpää on sisältö!

Kirjoitukset kirjoitetaan maan virallisella kielellä/kielillä tai englanniksi, ja lähetetään kansallisille organisaatioille.

Merkitse käsikirjoituksen kansilehteen keksimäsi nimimerkki. Älä kirjoita käsikirjoitukseen oikeaa nimeäsi.

Käsikirjoitukset lähetetään sähköpostitse oman maan vastaanottajille. Yhteystiedot maittain löytyvät sivun alalaidasta.

Kirjoita viestin tekstikenttään nimimerkkisi, oikea nimesi ja yhteystietosi (osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite sekä syntymäaika). Kirjoita viestin aihekenttään ”Northern Script”.

>>
Käsikirjoitus­kilpailun säännöt

Kilpailun tarkoitus ja painotukset

Kilpailulla etsitään kehityskelpoisia lyhytelokuvakäsikirjoituksia ja kirjoittajia. Käsikirjoitusten ei ole tarkoitus olla valmiita, viimeisiä versioita, vaan kilpailun keskeinen tarkoitus on auttaa osallistujia kehittämään tekstiään ja kirjoittamistaitojaan. Valinnoissa painotetaan persoonallista ja rohkeaa otetta.

Käsikirjoitukset käännetään englanniksi järjestäjien toimesta.

Kuka voi osallistua?

18-25-vuotiaat, kilpailumaissa (Suomi, Ruotsi, Norja) asuvat kirjoittajat.

Osallistuminen ei edellytä aiempaa kokemusta käsikirjoittamisesta.

Kilpailuun osallistuminen edellyttää riittävää englannin kielen taitoa. Esikarsinnan kautta valitut finalistit osallistuvat kansainväliseen finaalitapahtumaan Ouluun, jossa työskentelykielenä on englanti.

Finaalitapahtuma Oulussa marraskuussa

Oulun kansainvälisen lasten ja nuorten elokuvafestivaalin yhteydessä marraskuussa järjestetään finaalitapahtuma, jonne kaikki finalistit kutsutaan.

Tapahtumassa finalistit pääsevät osallistumaan käsikirjoitustyöpajoihin ja tapahtuman lopussa palkitaan kilpailun voittaja. Tarkempia tietoja Oulun finaalitapahtumasta tulossa myöhemmin.

Kustannukset

Kilpailuun osallistuminen on maksutonta. Finalisteille tarjotaan matkat finaalitapahtumaan Ouluun. Pakettiin sisältyvät matkat, majoitus, lämmin ruoka ja työpajan ohjelma.

 

Yhteystiedot

liisa.haap@gmail.com