>>
Northern Script söker dig!

Är du bra på att skriva? Är du mellan 18-25 år? Har du alltid drömt om att skriva ett filmmanus? Northern Script är ett tillfälle för dig att lära dig och tävla med andra som dig. Tävlingen är öppen för icke-professionella unga manusförfattare som bor i de nordiska länderna Finland, Sverige eller Norge. Finalisterna kommer att väljas ut och får arbeta med professionella handledare. De tre bästa manuskripten vinner pris.

>>
Tävlingstemat

Tävlingstemat är ”Me first”, ”Jag först”. Temat kan komma upp bokstavligen, symboliskt eller som en känsla. Manuset kan vara baserat på dina verkliga erfarenheter eller vara helt påhittat. Det är fritt att välja genre.

>>
Hur deltar man?

Du kan delta i tävlingen med ett manus om högst 10 sidor. Tävlingens tema ska ingå i manuset.

12 pisteen courier ja muut tekniset ohjeet

Manuset måste skrivas i manusformat. Exempel på manusformat finns i imsdb.com.
Du kan också använda vissa skrivprogram t.ex. Movie Magic Screenwriter och Final Draft.  som ändrar texten direkt i Manusformat. Kom ihåg att formatet är sekundärt, innehållet är viktigast!

Manuset ska vara skrivet på ditt eget språk (finska, svenska eller norska) eller på engelska.  Manuset ska skickas till den nationella organisationen via e-mail senast den 30.8.2018.

Välj ett smeknamn och skriv det på omslagssidan. Obs! Ditt eget namn får inte stå på manuset. Manusen handskas med anonymitet.

E-postadresserna finns i ”Kontaktinformationen”. Spara ditt manus i pdf-format och skicka det som ett bifogat e-postmeddelande. Skriv in ditt smeknamn, ditt namn och din kontaktinformation (adress, telefonnummer, e-postadress och födelsedatum) i e-posttexten. I ämnesraden ska det stå ”Northern Script 2018”.

>>
Regler 

Målet med tävlingen

Syftet med tävlingen är att hitta nya, begåvade, lovande och utvecklingsbara korta filmmanus och manusförfattare. Syftet är att hjälpa deltagarna att utveckla sina manus och manusförfattande, inte att leta efter färdiga versioner. Personlighet och mod är ett plus.  Feedback kommer att ges till alla deltagare.

Vem kan vara med?

Tävlingen är tillgänglig för alla mellan 18-25 år som bor i Finland, Sverige och Norge. Tidigare erfarenhet av manusskrivning är inte nödvändig. Engelska språkkunskaper behövs. De kvalificerade finalisterna kommer att delta i en internationell manusskrivarworkshop som hålls på engelska.

Datum för workshopen är 15.-17. november 2018. De som är kvalificerade till finalen men som inte vara med i workshopen och finalen, ersätts med en annan deltagare från sitt land. Antalet finalister är tolv (12), de bästa fyra (4) som valts från varje land. De tre bästa finalisterna kommer att tilldelas pris. Vinnarna kommer att tillkännages vid Oulu internationella barn- och ungdomsfilmfestival.

Kostnader

Deltagandet är gratis. De tolv finalisterna blir inbjudna till workshopen utan kostnad. Resekostnader, boende, en varm måltid per dag och workshopprogrammet ingår.

Manusskrivar-workshop

Tolv kvalificerade finalister deltar i en manusworkshop som kommer att äga rum under Oulu internationella barn- och ungdomsfilmfestival i november. Finalisterna kommer att arbeta i små grupper som utvecklar sina manus med hjälp av professionella handledare. Målet med workshopen är att uppmuntra deltagarna att fortsätta skriva och hjälpa dem att hitta sitt eget personliga sätt att uttrycka sig och att ge några verktyg för att förbättra sin skrivförmåga. De bästa tre finalisterna får en pris i slutet av workshopen.  Oulu internationella barn- och ungdomsfilmfestival kommer att ge festivalackrediteringar till alla 12 finalisterna så att de får se festivalfilmerna gratis. Språket som används i verkstaden är engelska. Arrangören kommer att ha alla manuskript översatt till engelska.

Kontakt information

minea@nosi.fi