>>
Northern Script iscalling for you!

Är du mellan 18 – 25 år? Har du alltid drömt om att skriva ett filmmanus? Northern Script är din chans! Tävlingen är öppen nu och letar efter nya korta filmmanus.  Obs! Manuset ska vara på engelska. Skicka ditt manus innan 31:a augusti 2019.

Sex av författarna får chansen att förbättra sina manus baserat på feedbacken och bjuds in till en workshop i manusförfattning i Uleåborg under 38:e Uleåborgs internationella barn- och ungdomsfilmfestival 18. – 24.11. 2019. Vinnaren meddelas under workshopen.

Vinnaren får chansen att delta i en filmworkshop (organiserad av NUFF Film Festival) i Tromsø, Norge, under sommaren 2020.

Tävlingen är öppen för icke-professionella unga manusförfattare som bor i Finland, Sverige eller Norge.

 

>>
Tävlingstemat

Tävlingstemat för år 2019 är “ideal distance”. Temat kan komma upp bokstavligen, symboliskt eller som en känsla. Manuset kan vara baserat på dina egna erfarenheter eller vara helt påhittat. Genrevalet är fritt. Var kreativ!

 

>>
Hur deltar man?

Du deltar i tävlingen med ett manus på högst 10 sidor. Tävlingens tema ska ingå i manuset.

12 poäng Courier och andra tekniska instruktioner

Manuset måste skrivas i manusformat. Exempel på manus finns på imsdb.com. Du kan också använda vissa skrivprogram (t.ex. Movie Magic Screenwriter och Final Draft) som ändrar texten direkt till manusformat. Kom ihåg att formatet är sekundärt, innehållet är viktigast!

Manuset ska vara skrivet på engelska. Välj ett smeknamn och skriv det på omslagssidan. Obs! Ditt eget namn får INTE stå i manuset. Manusen handskas med anonymitet.

Spara ditt manus som pdf-fil och bifoga det i ett e-postmeddelande. Skriv in ditt smeknamn, ditt namn och din kontaktinformation (adress, telefonnummer, e-postadress och födelsedatum) i e-posttexten. I ämnesraden ska det stå ”Northern Script”.

Manusen skickas till: liisa.haapanen@mediametka.fi

>>
Regler 

Målet med tävlingen

Vi vill hitta nya, begåvade och lovande filmmanus och manusförfattare. Målet med tävlingen är inte att hitta ”perfekta” manuskript, utan att hjälpa deltagarna hitta sina egna röster och utveckla författarskapet. Personlighet och mod är ett plus.  De bästa sex manusen översätts till engelska av organisatören.

Vem kan vara med?

Tävlingen är tillgänglig för alla mellan 18-25 år som bor i Finland, Sverige och Norge. Tidigare erfarenhet av manusskrivning är inte nödvändig. Språkkunskaper i engelska krävs, då workshopen i Uleåborg för finalisterna hålls på engelska.

Om workshopen i Uleåborg

Workshopen hålls den 21:e till 23:e november under Uleåborgs internationella barn- och ungdomsfilmfestival. Vinnaren av Northern Script kommer att meddelas i slutet av workshopen.

Kostnader

Deltagandet är gratis. Finalisterna blir inbjudna till workshopen utan kostnad. Resekostnader, boende, en varm måltid per dag och workshopprogrammet ingår.

 

Kontaktinformation

liisa.haapanen@mediametka.fi