>>
Northern Script kommer igen!

Northern Script kommer igen i 2019.  Mer info kommer senare.

Vad är Northern Script?

Är du bra på att skriva? Är du mellan 18-25 år? Har du alltid drömt om att skriva ett filmmanus? Northern Script är ett tillfälle för dig att lära dig och tävla med andra som dig. Tävlingen är öppen för icke-professionella unga manusförfattare som bor i de nordiska länderna Finland, Sverige eller Norge. Finalisterna kommer att väljas ut och får arbeta med professionella handledare.

Mer info, kontakt: liisa.haap@gmail.com

>>
Tävlingstemat

Tävlingstemat kommer att meddelas senare.

>>
Hur deltar man?

Du kan delta i tävlingen med ett manus om högst 10 sidor. Tävlingens tema ska ingå i manuset.

12 pisteen courier ja muut tekniset ohjeet

Manuset måste skrivas i manusformat. Exempel på manusformat finns i imsdb.com.
Du kan också använda vissa skrivprogram t.ex. Movie Magic Screenwriter och Final Draft.  som ändrar texten direkt i Manusformat. Kom ihåg att formatet är sekundärt, innehållet är viktigast!

Manuset ska vara skrivet på ditt eget språk (finska, svenska eller norska) eller på engelska.  Manuset ska skickas till den nationella organisationen via e-mail.

Välj ett smeknamn och skriv det på omslagssidan. Obs! Ditt eget namn får inte stå på manuset. Manusen handskas med anonymitet.

E-postadresserna finns i ”Kontaktinformationen”. Spara ditt manus i pdf-format och skicka det som ett bifogat e-postmeddelande. Skriv in ditt smeknamn, ditt namn och din kontaktinformation (adress, telefonnummer, e-postadress och födelsedatum) i e-posttexten. I ämnesraden ska det stå ”Northern Script 2018”.

>>
Regler 

Målet med tävlingen

Syftet med tävlingen är att hitta nya, begåvade, lovande och utvecklingsbara korta filmmanus och manusförfattare. Syftet är att hjälpa deltagarna att utveckla sina manus och manusförfattande, inte att leta efter färdiga versioner. Personlighet och mod är ett plus.  Feedback kommer att ges till alla deltagare.

Vem kan vara med?

Tävlingen är tillgänglig för alla mellan 18-25 år som bor i Finland, Sverige och Norge. Tidigare erfarenhet av manusskrivning är inte nödvändig. Engelska språkkunskaper behövs. De kvalificerade finalisterna kommer att delta i en internationell manusskrivarworkshop som hålls på engelska i Uleåborg.

Mer information om workshops kommer senare.

 

Kostnader

Deltagandet är gratis. De finalisterna blir inbjudna till workshopen utan kostnad. Resekostnader, boende, en varm måltid per dag och workshopprogrammet ingår.

 

Kontakt information

liisa.haap@gmail.com