>>
Kilpailun säännöt

Kilpailun tarkoitus ja painotukset

Kilpailulla etsitään uusia lyhytelokuvakäsikirjoituksia ja kirjoittajia. Kilpailun keskeinen tarkoitus on rohkaista uusia kirjoittajia löytämään oma äänensä, auttaa osallistujia kehittämään tekstiään ja kirjoittamistaitojaan. Valinnoissa painotetaan persoonallista ja rohkeaa otetta.

Kilpailukielenä on englanti, joten käsikirjoitukset tulee lähettää englanniksi.

Kuka voi osallistua?

18 – 25 -vuotiaat, kilpailumaissa (Suomi, Ruotsi, Norja) asuvat kirjoittajat.

Osallistuminen ei edellytä aiempaa kokemusta käsikirjoittamisesta.

Kilpailuun osallistuminen edellyttää riittävää englannin kielen suullista ja kirjallista taitoa. Esikarsinnan kautta valitut finalistit osallistuvat kansainväliseen verkossa järjestettävään finaalitapahtumaan, jossa työskentelykielenä on englanti.

Käsikirjoitustyöpaja verkossa marraskuussa

Kaikki finalistit kutsutaan marraskuun lopussa verkossa järjestettävään käsikirjoitustyöpajaan, jonka yhteydessä kilpailun voittaja julistetaan.

Työpaja järjestetään yhteistyössä 40-vuotisjuhlavuottaan viettävän Oulun kansainvälisen lasten- ja nuortenelokuvien festivaalin kanssa. Työpajan ajankohta on 18. – 20.11.2021.

Työpajan työskentelykielenä on englanti. 

Mediakasvatuskeskus Metka ry pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin muutoksiin.

Suostumus tietojen säilyttämiseen

Osallistumalla Northern Script -kilpailuun kilpailija antaa suostumuksensa siihen, että kilpailun järjestäjä Mediakasvatuskeskus Metka ry kerää ja säilyttää henkilötietoja kilpailuvuoden loppuun saakka. Järjestäjä ei luovuta henkilötietoja kolmansille osapuolille.

Yhteystiedot

nosi@mediametka.fi