>>
Northern Script kilpailu on auki!

Oletko 18-25 -vuotias ja kiinnostunut lyhytelokuvien käsikirjoittamisesta? Northern Script -käsikirjoituskilpailu on mahdollisuutesi. Kilpailu on nyt auki! 

HUOM! Kilpailun kilpailukielenä on englanti, joten käsikirjoitukset tulee lähettää englanniksi.

Lähetä oma, max. 10 sivun mittainen käsikirjoituksesi ja olet mukana kilpailussa! Hyväksymme kilpailuun tekstit, jotka ovat tulleet perille viimeistään päivämäärällä 5.9.2021.

Käsikirjoituksista valitaan kuusi parasta ja näiden tekstien kirjoittajat kutsutaan käsikirjoitustyöpajaan marraskuun lopulla. Työpajan aikana julkistetaan myös kilpailun voittaja. Työpaja järjestetään 18.-20.11.2021

Kilpailun voittaja saa osallistumispaikan Norjan Tromssassa järjestettävään elokuvatyöpajaan osana NUFF (Nordic Youth Film Festival) -elokuvafestivaalia. Palkinto sisältää työpajaohjelman, majoituksen ja ruokailun. Lisäksi voittaja saa tukea matkakuluihin. Työpaja järjestetään kesällä 2022. 

>>
Kilpailun teema

Kilpailun teema vuonna 2021 on “trust”. Teemaa voi lähestyä hyvin vapaasti. Se voi ilmetä kirjaimellisesti, symbolisesti tai esimerkiksi tunnelman tasolla. Teema voi liittyä myös yhteiskunnallisiin tilanteisiin.

Käsikirjoitus voi liittyä oman elämän kokemuksiin tai olla puhtaasti mielikuvituksen tuotetta. Käsikirjoituksen tyylilaji on vapaa.

>>
Miten osallistun?

Osallistua voi enintään 10 sivun mittaisella lyhytelokuvakäsikirjoituksella, joka käsittelee annettua teemaa.

12 pisteen courier ja muut tekniset ohjeet

Käsikirjoitus tulisi kirjoittaa käsikirjoitusformaatissa. Mikäli haluat tutustua valmiisiin elokuvakäsikirjoituksiin, niitä voi lukea esimerkiksi imsdb.com –sivustolla.

Saatavilla on useita kirjoitusohjelmia, jotka muokkaavat tekstin suoraan käsikirjoitusmuotoon, kuten Movie Magic Screenwriter ja Final Draft. Käsikirjoituksen muoto ei ole kuitenkaan olennaisin valintakriteeri, vaan tärkeämpää on sisältö!

Kirjoitukset kirjoitetaan englanniksi. Merkitse käsikirjoituksen kansilehteen keksimäsi nimimerkki. Älä kirjoita käsikirjoitukseen oikeaa nimeäsi. Käsikirjoitukset arvioidaan anonyymisti.

Käsikirjoitukset lähetetään pdf.-tiedostona sähköpostitse osoitteeseen: nosi@mediametka.fi 

Kilpailuun hyväksytään tekstit, jotka on lähetetty viimeistään 5.9.2021.

Kirjoita viestin tekstikenttään nimimerkkisi, oikea nimesi ja yhteystietosi (osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite sekä syntymäaika). Kirjoita viestin aihekenttään ”Northern Script”.

>>
Kilpailun säännöt

Kilpailun tarkoitus ja painotukset

Kilpailulla etsitään uusia lyhytelokuvakäsikirjoituksia ja kirjoittajia. Kilpailun keskeinen tarkoitus on rohkaista uusia kirjoittajia löytämään oma äänensä, auttaa osallistujia kehittämään tekstiään ja kirjoittamistaitojaan. Valinnoissa painotetaan persoonallista ja rohkeaa otetta.

Kilpailukielenä on englanti, joten käsikirjoitukset tulee lähettää englanniksi.

Kuka voi osallistua?

18 – 25 -vuotiaat, kilpailumaissa (Suomi, Ruotsi, Norja) asuvat kirjoittajat.

Osallistuminen ei edellytä aiempaa kokemusta käsikirjoittamisesta.

Kilpailuun osallistuminen edellyttää riittävää englannin kielen suullista ja kirjallista taitoa. Esikarsinnan kautta valitut finalistit osallistuvat kansainväliseen verkossa järjestettävään finaalitapahtumaan, jossa työskentelykielenä on englanti.

Käsikirjoitustyöpaja verkossa marraskuussa

Kaikki finalistit kutsutaan marraskuun lopussa verkossa järjestettävään käsikirjoitustyöpajaan, jonka yhteydessä kilpailun voittaja julistetaan.

Työpaja järjestetään yhteistyössä 40-vuotisjuhlavuottaan viettävän Oulun kansainvälisen lasten- ja nuortenelokuvien festivaalin kanssa. Työpajan ajankohta on 18. – 20.11.2021.

Työpajan työskentelykielenä on englanti. 

Mediakasvatuskeskus Metka ry pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin muutoksiin.

Suostumus tietojen säilyttämiseen

Osallistumalla Northern Script -kilpailuun kilpailija antaa suostumuksensa siihen, että kilpailun järjestäjä Mediakasvatuskeskus Metka ry kerää ja säilyttää henkilötietoja kilpailuvuoden loppuun saakka. Järjestäjä ei luovuta henkilötietoja kolmansille osapuolille.

Yhteystiedot

nosi@mediametka.fi