>>
Northern Script is calling for you!

Är du mellan 18 – 25 år? Har du alltid drömt om att skriva ett filmmanus? Northern Script är din chans! Tävlingen är öppen nu och letar efter nya korta filmmanus.  

Skicka ditt eget manus till vår tävling (maks tio sidor) innan 5.9.2021. Obs! Manuset ska vara på engelska. 

De bästa sex manuskript blir valda till en online workshop 18. – 20.11. 2021. Vinnaren meddelas under workshopen.

Vinnaren får chansen att delta i en filmworkshop (organiserad av NUFF Film Festival) i Tromsø, Norge, under sommaren 2022. 

>>
Tävlingstemat

Tävlingstemat för år 2021 är “trust”. Temat kan komma upp bokstavligen, symboliskt eller som en känsla. Manuset kan vara baserat på dina egna erfarenheter eller vara helt påhittat. Genrevalet är fritt. Var kreativ!

 


Hur deltar man?

Du deltar i tävlingen med ett manus på högst 10 sidor. Tävlingens tema ska ingå i manuset.

12 poäng Courier och andra tekniska instruktioner

Manuset måste skrivas i manusformat. Exempel på manus finns på imsdb.com. Du kan också använda vissa skrivprogram (t.ex. Movie Magic Screenwriter och Final Draft) som ändrar texten direkt till manusformat. Kom ihåg att formatet är sekundärt, innehållet är viktigast!

Manuset ska vara skrivet på engelska. Välj ett smeknamn och skriv det på omslagssidan. Obs! Ditt eget namn får INTE stå i manuset. Manusen handskas med anonymitet.

Spara ditt manus som pdf-fil och bifoga det i ett e-postmeddelande. Skriv in ditt smeknamn, ditt namn och din kontaktinformation (adress, telefonnummer, e-postadress och födelsedatum) i e-posttexten. I ämnesraden ska det stå ”Northern Script”.

Manusen skickas till: nosi@mediametka.fi

>>
Regler 

Målet med tävlingen

Vi vill hitta nya, begåvade och lovande filmmanus och manusförfattare. Målet med tävlingen är inte att hitta ”perfekta” manuskript, utan att hjälpa deltagarna hitta sina egna röster och utveckla författarskapet. Personlighet och mod är ett plus.  

Vem kan vara med?

Tävlingen är tillgänglig för alla mellan 18-25 år som bor i Finland, Sverige och Norge. Tidigare erfarenhet av manusskrivning är inte nödvändig. Språkkunskaper i engelska krävs, då workshopen för finalisterna hålls på engelska.

Deadline för deltagande är 5.9.2021.

Om workshopen 

Workshopen hålls online 18.-20.11.2021 i samarbete med Uleåborgs internationella barn- och ungdomsfilmfestival. Vinnaren av Northern Script kommer att meddelas i slutet av workshopen.

Kontaktinformation

nosi@mediametka.fi